1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАБостън детронира шампиона в НБА (видео)

Бостън детронира шампиона в НБА (видео)

Сезонът за Торонто приключи след 3-4 на полуфиналите на Изток

КАКВО СЕ СЛУЧИ: НБА ще има нов шампион през 2019/2020. Това се случи, след като Бостън елиминира Торонто след 92:87 и 4-3 победи в серията от полуфиналите на Изток.

И ОЩЕ: “Келтите” си осигуриха място на финалите в Изток за трети път в изминалите четири години. За последно обаче те печелят златото в конференцията си през 2010 г., когато побеждават Орландо с 4-2 победи.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм завърши с 29 точки за Бостън, които допълни с 12 борби и 7 асистенции. Джейлън Браун добави 21 и 8 борби. Маркъс Смарт се разписа с 16 точки и 6 асистенции.

Фред ВанВлийт бе най-резултатен за Торонто с 20 точки и 6 асистенции. Кайл Лаури остана с 16 и 6 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Селтикс направиха серия от 7-0 в началото на последната четвърт, за да вземат аванс от 8 точки и до края не изпуснаха водачеството. Раптърс допуснаха 18 технически грешки, които Бостън превърна в 31 точки. Освен това, “келтите” приключиха с 12 откраднати топки срещу 1 за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финалите на Изток Бостън ще се изправи срещу Маями. В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №1 ще бъде на 15 септември.

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – ТОРОНТО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани