21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориБосна хвърля Юсуф Нуркич срещу България

Босна хвърля Юсуф Нуркич срещу България

Центърът вече изяви желание да играе за националния си отбор в края на този месец

Един от съперниците на България в европейските квалификации Босна и Херцеговина най-вероятно ще може да разчита на една от звездите си Юсуф Нуркич. 213-сантиметровият център сподели пред медиите в родината си, че е информирал босненската федерация за желанието си да играе в срещите, в края на месеца.

26-годишният баскетболист допълва, че не се притеснява от отказ от клубния си отбор Портланд в НБА. Самият Нуркич потвърди, че отдавна си е спечелил доверието на Трейл Блейзърс с упоритата си работа отвъд океана.

За последно Юсуф Нуркич носи екипа на Босна и Херцеговина в квалификациите за световното първенство през септември 2018 г. Тогава той реализира средно по 19.5 точки, 12 борби и 2.5 асистенции в два двубоя.

Босна и Херцеговина ще бъде домакин на “балона” в група H. На 27 ноември Юсуф Нуркич и компания ще излязат срещу “лъвовете” в Сараево, а два дни по-късно ще изправят срещу Латвия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани