8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБосна без Нуркич и Муса срещу България

Босна без Нуркич и Муса срещу България

Общо петима отпадат от сметките на Ведран Боснич

Босна и Херцеговина остава без основни фигури за европейските квалификации през следващата седмица. Селекционерът на следващия съперник на България в пресявките Ведран Боснич обяви, че тимът му няма да разчита на Юсуф Нуркич и Джанан Муса, които до края на месеца трябва да се отправят към САЩ, заради подготовката за старта на сезона в НБА.

Освен това, босненците ще бъдат без Андрия Стипанович, който е под изолация заради коронавирус, Миралем Халилович, който се възстановява от контузия, и Немaня Гордич, който не е отговорил на поканата от босненската федерация.

За сметка на това Ведран Боснич ще използва американецът с босненски паспорт Джон Робърсън, който бе натурализиран през февруари. Бившият възпитаник на Тексас Тех има на сметката си три титли на Швеция и една на Франция, завоювана с Елан Шалон.

Общо 14 баскетболисти ще бъдат на разположение на Ведран Боснич в следващите две срещи от пресявките. На 27 октомври Босна и Херцеговина ще се изправи срещу България от 22.00 ч. българско време в Сараево, а два дни по-късно ще излезе срещу Латвия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани