10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислав Младенов: Искам да играя в Евролигата, а след това да стигна...

Борислав Младенов: Искам да играя в Евролигата, а след това да стигна до НБА

Треньорът Бернарди ми казва, че трябва да бъда по-търпелив, разкрива гардът на Римини

Борислав Младенов се завърна в Римини през есента, но за него обстановката в италианския тим въобще не е непозната. Вече пораснал, гардът ще опита да се възползва от всеки нов шанс, за да се превърне в основна част от пъзела на треньора Масимо Бернарди.

Българинът, който през август навърши 20 години, разказва пред ilrestodelcarlino.it за какво мечтае, за баща си – легендата Георги Младенов, за насоките на треньорите си и за целите си с Римини. Ето и какво споделя той:

Искам да играя в Евролигата, а след това искам да стигна до НБА”, не си поставя граници младежкият ни национал, който стана носител на Купа България 2020 с Левски Лукойл.

Баща ми е в София. Той отговаря за младежката национална гарнитура. Практически двамата се чуваме всеки ден”, допърва Борислав. Името на Георги Младенов е познато в Италия от престоя му начело на “раците” преди няколко сезона.

Треньорът Масимо Бернанди много ми помага. Трябва да подобря играта си в защита, а в това ме насърчава наистина много. В нападение ми казва, че трябва да бъда по-търпелив, за да ставам по-добър, допълва гордостта на фамилията Младенови.

Целта ни е да се изкачим в по-горната лига. Справяме се добре по време на тренировките. Ако правим нещата по правилния начин, можем да го постигнем”, вярва баскетболистът на Римини.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани