12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова сред най-полезните на редовния сезон в Румъния

Борислава Христова сред най-полезните на редовния сезон в Румъния

Българката се нарежда и сред реализаторите в шампионата на северната ни съседка

Борислава Христова се нарежда сред най-полезните баскетболистки след края на редовния сезон в румънския шампионат при дамите. Българката, която този сезон играе за лидера в класирането Сепси, е сред най-добрите реализатори, записвайки средно по 15 точки на мач (б.а. – на десето място).

Борислава Христова е лидер по процент успеваемост в стрелбата от тройката (47.2%). Освен това, националката е десета по коефициент (КПД 17), четвърта по процент успеваемост в стрелбата от игра (55.2%), седма по отбелязани тройки (общо 43) и осма по вкарани стрелби от средна дистанция (с по 5.7 изстрела).

Освен това, Борислава Христова допълва статистиката си със средни показатели от 3.7 борби и 2.9 асистенции в общо 20 мача. Нейният тим Сепси пък приключи редовния сезон в Румъния с баланс от 20-0.

На 1/4-финалите в шампионата на северната ни съседка Борислава Христова и компания ще имат за съперник Муреш. Играе се до два успеха от три двубоя. Първият мач ще бъде на 22 март (сряда).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани