8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова на висота, но Горжов отстъпи в продължение в Полша

Борислава Христова на висота, но Горжов отстъпи в продължение в Полша

Още 19 точки в актива на българката

Борислава Христова и Горжов допуснаха първо поражение в Полша през календарната 2021 г. Българката и тимът й изпуснаха един от основните си конкуренти за място в Топ 4 Люблин след 78:79 след продължение като гости в мач от 15 кръг в шампионата.

Борислава Христова продължава да показва, че се намира в наистина страхотна форма. Варненката се разписа с 19 точки, като бе 4/11 от средно разстояние, 1/4 зад дъгата и 8/8 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, националката се отчете с 6 борби, 1 асистенция и открадната топка за 40 минути в игра.

Победителят в двубоя бе определен в последните 5 секунди на продължението. Борислава Христова изведе Горжов напред със 78:77, но домакините измъкнаха успеха с кош със сирената на Дженифър О`Нийл, с което бе оформен и крайният резултат – 79:78.

Горжов е с баланс от 8-3, като заема пето място в класирането. На 12 януари Борислава Христова и съотборничките й ще се изправят срещу Полковице.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЮБЛИН – ГОРЖОВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани