5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова изтормози участник в Евролигата

Борислава Христова изтормози участник в Евролигата

Българката наниза 23 точки срещу Арка Гдиня

Борислава Христова се представи много силно за Горжов, но усилията й не стигнаха за втори пореден успех в Полша. Българката и тимът й отстъпиха на участника в женската Евролига Арка Гдиня със 72:95 като гости в мач от 2 кръг в местното първенство през 2020/2021.

Във втория си двубой на професионално ниво бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт демонстрира точния си мерник, който й донесе званието реализатор №1 на учебното заведение отвъд океана за всички времена. Борислава Христова поведе колоната на реализаторите за Горжов с 23 точки, отбелязани за три части.

На сметката си варненката остави още 3 борби и 2 откраднати топки за 36 минути на терена. При стрелбата си тя бе 5/11 от средно разстояние, 4/6 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От нейните съотборнички Меган Густафсон отбеляза 20 точки плюс 9 борби.

За Арка Гдиня Алис Кунек бе най-резултатна с 23 точки.

Домакините доминираха под свата ринга, като овладяха 37 срещу 27 борби за Горжов. Освен това, шампионът на Полша от миналия сезон показа по-точен мерник зад дъгата – 16/29 срещу 6/19 за Борислава Христова и компания.

Горжов има в актива си и 1 победа, а на 17 октомври ще играе срещу Торун.

СТАТИСТИКА ОТ АРКА ГДИНЯ – ГОРЖОВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани