5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаБорислава Христова дари два екипа за музей на спорта

Борислава Христова дари два екипа за музей на спорта

Засега целта е Европа, но се надявам догодина или по-късно тази година да пробвам в WNBA, казва националката

След първия си професионален сезон с полския Горжов Борислава Христова се прибра у дома. Националката е в родния си град Варна, а наскоро дари два екипа от представителния ни тим за новооткрит музей на спорта в СОК „Камчия“. 

Пред сайта Народно дело Борислава Христова говори за последната година в Полша, за опита и Европа, за мечтите и подготовката. Ето и какво сподели тя:

Имахме доста опитни състезателки, както и такива от WNBA, мисля, че успяхме някак да се сработим и да спечелим бронзовите медали. Изключително силно първенство, първите 5-6 отбора са изключително равностойни и съм много щастлива, че участвах в Еврокъп. Това ми даде доста добър опит за следващото ниво. Колежанското първенство ме подготви физически за това ниво„, казва Борислава Христова.

Имам възможност да се върна в Горжов, има интерес от същия отбор. Но все още обмислям какви варианти има с агентите ми, защото някои от първенствата не са приключили. Засега България не е вариант за мен. Ако искам да се развивам на високо ниво, Евролига или Еврокъп, със сигурност ще търся нещо извън България„, допълва баскетболистката на Горжов.

Засега целта е Европа, но се надявам догодина или по-късно тази година да пробвам в WNBA. Mисля, че откакто заминах за САЩ, съм израснала физически и психически доста. Сега успях да натрупам опит, в Еврокъп и в полското първенство, срещу доста опитни състезателки, част от женската НБА. Това ми дава представа къде трябва да бъда. Продължавам да работя. Не съм спирала и ще продължава да го правя“, завърши Борислава Христова, която планира да остане у дома поне няколко месеца.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани