10.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаБорислава Христова даде искрата за първа победа на Горжов в Еврокъп (видео)

Борислава Христова даде искрата за първа победа на Горжов в Еврокъп (видео)

Българката над всички за своя отбор срещу Хоризонт

Борислава Христова и Горжов записаха първа победа в турнира Еврокъп през този сезон. Българката и съотборничките й бяха категорични срещу беларуския Хоризонт с 80:58 у дома в мач от група C на надпреварата при дамите.

Бившата възпитаничка на Вашингтон Стейт започна в стартовите пет на своя Горжов и отново впечатли, като постави името си на върха на реализаторската му листа. Борислава Христова се разписа с 20 точки, 1 борба, 5 асистенции и 3 откраднати топки за 35 минути на паркета. При стрелбата си националката бе 6/11 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Борислава Христова и тимът й си осигуриха комфортен аванс след силна втора четвърт, в която лимитираха съперника до 7 точки, отвръщайки с 26, за да дръпнат с 43:25 след 20 минути игра. До финалната сирена полският състав не изпусна инициативата и стигна до победата с крайното 80:58.

Горжов е с баланс от 1-1, като заема трето място в своя поток. На 27 октомври Борислава Христова и компания ще гостуват на турския Мерсин. 

СТАТИСТИКА ОТ ГОРЖОВ – ХОРИЗОНТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани