19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБойко Миленков: Селекцията никога не е крайна, на този етап това е...

Бойко Миленков: Селекцията никога не е крайна, на този етап това е отборът

В хода на сезона мачовете със сигурност ще бъдат съвсем различни, каза още треньорът на Берое

Берое остана четвърти на турнира в Плевен. Старозагорци отстъпиха на Спартак Плевен с 84:94 в мача за третото място в надпреварата, която се проведе в зала „Балканстрой“.

Новият наставник на Берое Бойко Миленков бе доволен от срещите на своя състав в Плевен, а освен това, говори за отговорността да бъдеш старши-треньор. Ето и какво сподели той пред Superbasket.bg:

Не мисля, че показахме по-добра игра в мача за третото място срещу Спартак, просто силите в тази среща бяха по-изравнени. Смятам, че на този етап, а и в бъдеще, тимът от Плевен е доста по-класен от нас. Разликата беше очевидна, особено в началото на мача. Спартак бе без трима основни играчи, докато ние не можем да разчитам на един от нашите чужденци. Смятам, че заради това се получи такъв двубой. В хода на сезона мачовете със сигурност ще бъдат съвсем различни„, заяви Бойко Миленков.

Доволен съм от това, че се получиха две хубави срещи в Плевен. Това са два мача, които трябва да гледаме и да изчистим нашите грешки. От тази гледна точка се получи добре. Емоциите на част от младите играчи са неща от съблекалнята, нямам намерение да ги правя обществено достояние“, каза още наставникът на старозагорци.

Всичко е по-различно, когато си треньор на даден отбор, защото отговорността е по-голяма и ролята е съвсем различна. Научих изключително много неща от Любомир Минчев. Не искам да влизам в подробности, това са неща, които искам да запазя за мен. Той ми отвори очите какво всъщност означава треньорството и каква голяма отговорност е това нещо“, добави Бойко Миленков.

Антон Кук страдаше от стомашно-чревен вирус. В последните няколко дни беше на антибиотици, мисля, че вече е по добре и още на следващата тренировка ще се включи. Селекцията никога не е крайна, на този етап това е отборът. Ако някой не влиза в отборната игра и не показва отборен дух, изходът е отворен за такъв човек“, допълни треньорът на Берое

Не съм наблюдавал всичките отбори в НБЛ, все още не мога да определя каква ще бъде конкуренцията през новия сезон. Може би първите пет отбора в класирането ще превъзхождат останалите. Някъде може да се получи изненада в шампионата, ако има подценяване от по-добрите тимове“, завърши Бойко Миленков.

Спартак завърши трети на турнира в Плевен

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани