4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияБожидар Аврамов пред BBALL.BG: В края на седмицата ще видим резултата

Божидар Аврамов пред BBALL.BG: В края на седмицата ще видим резултата

Всеки един отбор може да спечели трофея, казва още гардът на Балкан

Божидар Аврамов определено знае как се вдига Купа на България. Гардът има на сметката си общо 4 трофея от турнира с тимовете на Лукойл Академик и Левски Лукойл. Освен това, варненецът е носител на наградата MVP в надпреварата от 2011 и 2019 г., когато бе предишното издание на турнира в Панагюрище.

Пред BBALL.BG Божидар Аврамов говори за предстоящото издание на Купата, за първия съперник на Балкан – Черноморец, за конкуренцията в НБЛ и за липсата на публика в залите. Ето и какво сподели той:

– Предстои Купа на България. Смяташ ли, че Балкан е готов да завоюва този трофей, който не е бил във витрината на клуба от 1988 г.?

– Не мога да кажа дали сме готови, всеки един отбор може да спечели трофея. В такива турнири, според мен, е най-добре да се мисли мач за мач. В края на седмицата ще видим крайния резултат.

– Какво е мнението ти за Черноморец?

– Изиграхме три мача до момента с Черноморец и мога да кажа, че отборът е с много по-различно лице от последните няколко години. Играе се доста трудно срещу тях, ако не се лъжа до момента са били всички отбори, освен Рилски, което е знак, че тимът е със сериозни цели за този сезон.

– Изминаха два етапа от НБЛ, вече сте в третия. Как ти се струва конкуренцията в шампионата?

– Мисля, че се получава доста интересен сезон до момента. Конкуренцията е голяма и всеки може да бие всеки, няма значение дали като домакин или гост. Всеки един отбор играе без подкрепата на феновете си, а това е голям фактор. Надявам се скоро това да се промени, защото както ние играчите, така и нашите фенове изпитваме липса един от друг.

– Тези паузи, които се редуват, с мачове в сгъстен цикъл и такива без двубои, как се отразяват?

– Колкото до сгъстените мачове и големите паузи, мисля, че това играе лоша шега на всеки един отбор, но такова е положението. Просто трябва да се нагаждаме според ситуацията, която е еднаква за всички.

– Рилски спортист е лидер в първенството. Тимът от Самоков и Левски Лукойл ли ще бъдат основната конкуренция на Балкан в битката за титлата?

– Единственият плюс на отборите с по-предно класиране е домакинското предимство. Мисля, че всеки може да победи всеки и да спечели титлата.

– Доста дълго време имахте проблеми с контузии. Сега сте с по-дълъг състав. Да очакваме ли по-силен Балкан в следващите няколко месеца?

– Доста мачове ни се събраха на 7-8 човека от отбора през последните няколко месеца и със сигурност завръщането на контузените играчи ще вкара глътка въздух в ротацията ни. Дали ще сме по-силни, времето ще покаже, защото понякога да имаш отбор с повече от 10 баскетболисти, които трябва да влязат в ротация е нож с две остриета и се надявам да нямаме проблеми. Радвам се, че Станимир Маринов също започна пълноценен тренировъчен процес след дълга контузия. Всички знаем какъв фактор е той, не само в нашето първенство, а и в националния отбор.

– Ботевград е известен с публиката си. Липсват ли ви феновете?

– Липсват ни и още как, въпреки това нито за миг не са спрели да ни подкрепят, за което им благодарим и дано скоро ни подкрепят в нашата зала.

– На 31 години какво си пожелава Божидар Аврамов?

– Пожелавам си всички мои близки да са здрави и да са по-често около мен. В професионален план си пожелавам да завършим сезона по най-добрия възможен начин и всички в отбора да сме здрави.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани