21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБожидар Аврамов: Не сме отбор, който трябва да пада с 30 точки

Божидар Аврамов: Не сме отбор, който трябва да пада с 30 точки

Време е младите състезатели да покажат на какво са способни, смята гардът на Спартак

Божидар Аврамов бе с основна заслуга за успеха на Спартак над Берое с 94:84 в мача за третото място на турнира в Плевен. Варненецът наниза 23 точки за победата на новия си отбор.

Показахме много колеблива игра, подобна на тази срещу Рилски спортист, но срещу Берое късметът беше на наша страна. Мисля, че не беше само моя заслугата, всички се хвърлихме много здраво в защита, а оттам дойде и нападението в края. С тази последна част си заслужихме победата. Трябваше да отмием срама от предишния мач. Смятам, че не сме отбор, който трябва да пада с 30 точки. Ще гледаме видео и ще видим къде са ни грешките„, сподели Божидар Аврамов.

Нямаше друг вариант, освен да се вдигнем срещу Берое. Ние сме домакини. Нещо ново се случва в Плевен този сезон. Нормално е да хората да си помислят, че нещата не са както трябва след поражението от Рилски. Това трябва да ни е обица на ухото. Все пак и първенството започва след около две седмици. В първия двубой ще играем срещу Берое. Това ще бъде един от най-важните ни мачове. Трябва да започнем добре, защото след това програмата ни ще бъде тежка„, каза още гардът на Спартак

Освен Рилски спортист, който има само двама нови баскетболисти, останалите тимове сме равностойни. Балкан направи хубава селекция. Левски са изцяло с българи. Берое е успял да направи добър отбор. Със сигурност ще бъде много интересно през този сезон. Има много млади състезатели, които излизат на преден план. Време им е да покажат на какво са способни, защото не са само за бройка в отборите си, но им се дава шанс. Няма по-хубаво нещо за един млад състезател. Ако играеш добре, вървиш нагоре и нещата се получават. Трябва да се замислят какъв шанс им дават треньорите и да се възползват от това„, добави едно от новите попълнения на плевенчани.

Свиквам вече с отбора, макар че не сме се сработили максимално добре. Имаме да коригираме определени неща, но смятам, че посоката ни е правилна„, допълни Божидар Аврамов.

Спартак завърши трети на турнира в Плевен

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани