9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБогдан Петков: Всяко едно от нашите момчета намери своя дом в Плевен

Богдан Петков: Всяко едно от нашите момчета намери своя дом в Плевен

Когато всички сме обединени, няма невъзможни неща, казва още генералният мениджър на Спартак

Богдан Петков очаква само хубави неща за Спартак Плевен до края на сезонa в НБЛ. Генералният мениджър на тима от Града под Панорамата изрази оптимизъм за бъдещето след първото класиране на отбора на полуфинал в родния елит от 6 години насам.

Богдан Петков говори за успеха на 1/4-финала срещу Черноморец, за еуфорията в Плевен и за ситуацията в клуба. Ето и какво сподели той:

Този успех е значим от гледна точка на това, че залата е пълна и момчетата си заслужиха класирането в Топ 4. Досега не сме имали сезон с такива препятствия, независимо от класирането на отбора, защото нито един от нас не го пропусна болест или контузия. Тук говоря и за треньорите, и за себе си. За съжаление във втория мач срещу Черноморец се случи това с Божидар Аврамов. Мачове тепърва ще има и няма да свършат, има и следващ сезон. Смятам, че това бе най-страхотната атмосфера в зала от началото на тази година. След това бяхме на другия полюс в Бургас, където си оставихме душите на паркета и зарадвахме целия град“, заяви Богдан Петков. 

Много хора ми звъняха, писаха и бяха в еуфория. Доста хора и пътуваха за Бургас, което е показател, че в такива моменти, когато всички сме обединени, няма невъзможни неща. Другите отбори говореха много за бюджети и за това колко много пари имаме тази година, а вече има два тима, които не продължиха и единият от тях е с два пъти по-голям бюджет от нас. Удовлетворението е голямо, защото през този сезон имаше моменти, в които ние бяхме трън в очите на всички, за много голямо съжаление. Това е заради начина, по който съществуваме, както и заради хората, които сме се събрали в Плевен. Радвам се, че се събрахме и си извоювахме всяка една педя, която ни доведе до това да играем до края на май“, добави генералният мениджър на Спартак. 

„В нашата зала категорично има най-много деца, без да подценявам всички останали колеги. Говоря за момчета и момичета, автобусът за Бургас беше пълен с деца. Преди втория и третия мач казах на треньорите, че това е смисълът от цялата работа. Победи и загуби ще има, смятам, че през този сезон вече няма какво да ни изненада от тази гледна точка. Това е показател за страхотната работа, която всички свършиха, тъй като на всички този сезон ни се наложи да правим много големи жертви в името на това, което в момента се случва. Всички знаем какво реноме имат немалко от играчите, дошли в нашия отбор. Същото важи и за тези, които останаха. Аз не искам да давам примери, но имаше хора, които дойдоха, но и такива, на които им се наложи много да преглътнат в името на това сега да изпитваме едно страхотно удоволствие и да има само усмивки в залата„, каза още той. 

Емоциите след края на втория мач бяха на много краен полюс, особено след това, което се случи с Божидар Аврамов. Не сме говорили много, но на следващия ден им казах, че ние в тази среща успяхме да реализираме 84 точки след само 5 тройки. От своя страна, Николай Стоянов и Мартин Маринов отбелязаха само 1 точка общо, но ние вкарахме 87, което показва, че нашият тим има един много голям резерв в тази серия. Не смятам, че те ще имат общо 1 точка оттук-нататък“, коментира Богдан Петков. 

Ние през този сезон не успяхме да победим само Балкан. Така се стекоха обстоятелствата, но показахме, че в мачовете с отборите, които са по-напред от нас в класирането, можем да се мобилизираме. Не смятам, че в някои от двубоите срещу тези тимове сме изглеждали като неравностоен съперник и като отбор, който е отишъл да отбие номера. Неслучайно някои от тези тимове ги победихме няколко пъти. Серията с Рилски спортист ще бъде по-лека от гледна точка на психологията. Със сигурност те са най-постоянният тим за втори пореден сезон, особено на базата на цялостно представяне. Много пъти съм казвал, че на Петър Георгиев трябва само да му се възхищаваме, най-вече хората в Самоков. Не мога да кажа, че ще отидем да играем освободени, защото не отиваме просто да се разходим. Мисля, че оттук-нататък предстоят само хубави неща за нас. Преди сезона със Сашо Везенков си пожелахме да се срещнем на финал, дано това общо пожелание се изпълни„, призна той. 

Всяко едно от нашите момчета намери своя дом в Плевен. Когато всичко е в рамките на нормалното и условията не са извънземни, няма по-хубаво място за баскетбол от Плевен, особено с един перспективен треньорски щаб, пред който има много голямо бъдеще. Тези играчи имат доста голям хоризонт пред тях. Докато е физически възможно, при нас ще играят само българи. Имаме голям късмет, че Максим Корниенко и Коча Йовович не са чужденци за нас, което е много трудно да го намериш в един състезател, който идва от чужбина. Хубавото е, че в края на този сезон ние показахме, че не сме пенсионери и че не сме приключили. Има баскетбол пред нас. За високопарните изречения как сме щели да завършим на седмото място на част от колегите, мога да кажа, че ние продължаваме да играем, докато те вече са в почивка.“

Искам да благодаря на д-р Халваджиян, д-р Духленски и д-р Белев, защото това са хора, които не спряха да бъдат с нас и да се грижат за нас. Без тях не можем да се оправим, тъй като се грижат за здравето на всички нас. Искам да благодаря също и на Иван Касапов. Убеден съм, че ще се погрижи и за Божидар, както преди това и за всяко едно от момчетата, с които е работил. Помага и на деца, включително и от нашата школа. Перспективите са добри. Много се надявам заради много сложната икономическа обстановка в страната да имаме възможност поне да запазим отбора. В този състав догодина ще бъдем по-силни, ако имаме възможност да направим нещо повече, ще бъде още по-добри. Към момента изгледите са само хубави на базата на еуфорията и на това, че ние през цялата кампания си заслужихме доверието от хората, които ни помагат. Тук говоря за нашите спонсори и Община Плевен. Благодаря на кмета Георг Спартански и неговия екип, защото те също правят каквото могат. Ще излъжа, ако кажа, че през септември нещата ще бъдат така, както са сега, понеже ситуацията в държавата е много променлива. Смятам, че направихме всичко възможно да си заслужим възможността да работим същия екип още един или няколко сезона“, завърши Богдан Петков. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани