Близо 6000 лв. от глоби за НБЛ след 1/4-финалите

От лигата наложиха санкциите заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди

545

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ излезе с наказанията след 1/4-финалите в мъжкия ни елит. От лигата наложиха санкции на обща стойност 5900 лв., заради технически нарушения и неизправни измервателни уреди. 

Ето и какви са наказанията на ДАС към НБЛ:

„На заседание, проведено на 09.05.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Пламен Минков – дежурен представител на БФБ на четвъртфинала в НБЛ между Спартак Плевен и Черноморец Бургас от 05.05.2022 г. в гр. Плевен. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, ДАС реши:

– Налага на БК „Спартак Плевен“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, и т.14 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №8 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, е имало неработеща червена и жълта линейна инадикация по целия периметър на таблото, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С предишно решение, ДАС отправи указание до БК „Спартак Плевен“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение, както и неколкократно наложени санкции от ДАС и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

Налага на Коча Йовович, състезател с №12 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №12 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Коча Йовович – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На основание същия доклад ДАС реши:

– Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с №6 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №6 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 900 (деветстотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №8 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Спартак Плевен” и БК “Черноморец Бургас”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Георги Боянов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е девето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

На базата на рапорт от Ивелин Тонков – дежурен представител на БФБ на мача Черноморец Бургас- Спартак Плевен от  08.05.2022 г. в   Бургас ДАС реши:

– Налага на Евгени Хаджирусев, състезател с №6 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №9 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 08.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 6 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Евгени Хаджирусев – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“, глоба в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №9 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 08.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 24 от отбора на БК „Черноморец Бургас“ – Георги Боянов – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е десето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

След като се запозна със същия доклад ДАС:

– Налага на БК „Спартак Плевен“, имуществена санкция в размер на 400 (четиристотин) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №9 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Черноморец Бургас” и БК “Спартак Плевен”, проведена на 08.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Спартак Плевен” с реален извършител – Джервон Пресли. Нарушението е четвърто за сезона, което предопределя размера на наказанието.“

ДАС разгледа и доклада на София Масларова от четвъртфинала между Ямбол и Рилски спортист от 5 май и реши:

– Налага на Трей Портър, състезател с №7 от отбора на БК „Рилски спортист“, глоба в размер на 200 (двеста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №5 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Ямбол” и БК “Рилски Спортист”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 7 от отбора на БК “Рилски спортист” – Трей Портър – е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е второ за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на Джеремая Пейдж, състезател с №22 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 700 (седемстотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №5 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Ямбол” и БК “Рилски Спортист”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 22 от отбора на БК „Ямбол“ – Джеремая Пейдж е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е седмо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Джеремая Пейдж, състезател с №22 от отбора на БК „Ямбол“, глоба в размер на 800 (осемстотин) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 5 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Ямбол” и БК “Рилски Спортист”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяване за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 22 от отбора на БК „Ямбол“ – Джеремая Пейдж е отсъдено техническо нарушение. Нарушението е осмо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

След като се запозна с рапорта ма Красимир Стойнов след мача Берое – Левски от 5 май, ДАС:

– Налага на БК „Берое“ имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.14 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №7 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Берое” и БК “Левски”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, е имало неработеща червената линейна индикация на дясното табло, гледано от секретарската маса към игрището, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С решение от 28.04.2022, ДАС отправи указание до БК „Спартак Плевен“ да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение и нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.“

На базата на същия доклад се:

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 900 (деветстотин) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №7 (Плейоф – четвъртфинали) между отборите на БК “Берое” и БК “Левски”, проведена на 05.05.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски”с реален извършител – Димитър Ангелов. Нарушението е девето за сезона, което предопределя размера на наказанието.“

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНБЛ
Предишна статияФиникс на крачка от финал на Запад (видео)
Следваща статияРокас Йокубайтис е Изгряваща звезда в Евролигата (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."