7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаБивш наставник на Черно море доближи Игокеа до групите в ШЛ

Бивш наставник на Черно море доближи Игокеа до групите в ШЛ

Тимът на Драган Баич спечели битката с Клуж в Ботевград

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Игокеа стана последният отбор, който се класира за директните битки за местата в Шампионската лига. В “Арена Ботевград” босненците се справиха с румънския Клуж с 82:75 в последния двубой от първата фаза на квалификациите, които се провеждат у нас.

И ОЩЕ: Успехът на Игокеа се дължи на усилията на бившия треньор на Черно море Драган Баич, който през 2015 г. изведе варненци до последната им Купа на България в Плевен. В залата пък бяха президентът на БФБ Георги Глушков, спортният директор на ФИБА Европа Коста Илиев, треньорът на Балкан Йовица Арсич и президентът на централата в Северна Македония Перо Антич.

НАЙ-ДОБРИ: Джеки Кармайкъл остави на сметката на Игокеа 25 точки и 6 борби. Босненският национал Един Атич се отчете с 12 точки и 5 борби. Антабия Уолър приключи с 10 точки и 6 борби.

Джъстин Едуърдс бе най-резултатен за Клуж с 22 точки и 7 борби. Донатас Таролис и Патрик Ричард останаха с по 15.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Селекцията от Александровац си осигури аванс от 16 точки след 30 минути игра. Това обаче не отказа Клуж, който се вдигна на финален щурм, но и 31:22 през последната четвърт не се оказа достатъчно за обрат.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 септември от 20.00 ч. Игокеа ще спори със Спортинг за квота за редовния сезон в Шампионската лига през 2020/2021. Срещата можете да наблюдавате в ефира на БНТ 3.

СТАТИСТИКА ОТ ИГОКЕА – КЛУЖ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани