8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългари в чужбинаБивша националка изведе Мондевил до Купата на Франция при 18-годишните (видео)

Бивша националка изведе Мондевил до Купата на Франция при 18-годишните (видео)

Отборът на Десислава Ангелова се справи с АСВЕЛ във финала на турнира

Бившата националка на България Десислава Ангелова добави още едно отличие в кариерата си като наставник. Под нейно ръководство 18-годишните момичета от школата на Мондевил, където тя се труди неуморно през последните години, вдигнаха Купата на Франция този уикенд.

След две отменени издания заради коронавируса, турнирът се завърна в Двореца на спорта „Берси“ в Париж. Във финала тимът на Десислава Ангелова се наложи над селекцията на АСВЕЛ с 93:88. Успехът донесе на Мондевил трета поредна Купа от надпреварата в тази възраст.

И двата отбора изнесоха страхотно шоу. Имаше много изгубени топки, но това е нормално, като се има предвид какъв в залогът. Бях изненадана от началото, бяха по-стресирани от обикновено. Не вложихме интензитета в защита, който искахме. Не беше най-доброто начало, но се върнахме и защитата започна да работи. Не заслужавахме да загубим. В края направихме няколко добри действия и стигнахме до успеха„, сподели пред Actu.fr. Десислава Ангелова.

Гордея се със състезателките. Заслужавахме да спечелим. Това е истинска награда за момичетата в този труден сезон с върхове и спадове„, каза още многократната шампионка на България, която през 2017 г. води и националния ни отбор за кадетки до 16 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани