5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаБерое се отказа от участие в Адриатическата лига за жени

Берое се отказа от участие в Адриатическата лига за жени

Тригодишна забрана и глоба грозят старозагорския тим

Берое няма да защитава трофея си в Адриатическата лига за жени през следващия сезон. От официалния сайт на турнира обявиха, че клубът от Стара Загора е решил да оттегли документите си.

Според информацията, Берое има договор с лигата за три сезона, като два от тях вече са изиграни (б.а. – 2019/2020, 2020/2021). През юни българският тим подаде заявка за участие и за следващия сезон, като дори бе включен в жребия.

Според правилника на Адриатическата лига за жени, Берое може да бъде наказан с тригодишна забрана за участие, както и със сериозна финансова санкция. Старозагорки са част от турнира от 2016 г. насам, като на два пъти стават носителки на трофея – през 2019 г. и тази година, а освен това имат един финал през 2017 г.

Така единственият представител на България за 2021/2022 в Адриатика остава Монтана 2003. От официалния сайт на лигата информират още, че ще бъде изтеглен нов жребий, който ще бъде на 22 юли (четвъртък). Отборите ще бъдат разделени в две групи с по шест състава.

Новият сезон в Адриатическата лига за жени ще стартира на 29 септември. 

Берое започва у дома, Монтана с визита на старта на новия сезон в Адриатика

Монтана 2003 и Берое в различни групи в Адриатическата лига

Монтана 2003 и Берое в Адриатика и през новия сезон

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани