3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаБейби Шак слага край на кариерата си (видео)

Бейби Шак слага край на кариерата си (видео)

Софоклис Скорцианитис спира с баскетбола на 35 години

Eдна от емблемите на Гърция през последните две десетилетия Софоклис Скорцианитис се оттегля от активния баскетбол. Самият той обяви решението си пред израелския Sport 5.

Със ситуацията в момента около пандемията и в лигите, които се играят, реших да се оттегля. Реших да сложа край на кариерата си. Ще имам повече време, което ще мога да прекарвам със семейството ми. Това ще даде възможност на съпругата ми да продължи кариерата си”, признава Бейби Шак.

35-годишният Скорцианитис играе за професионални отбори от 15-годишна възраст. Сред тях са Ираклис, Канту, Арис, Олимпиакос, Макаби Тел Авив, Панатинайкос, Цървена Звезда, ПАОК, Трикала и Йоникос.

208-сантиметровият център е шампион в Евролигата през 2014 г. Избран е в Идеалния отбор на турнира на богатите през 2011 г. Шампион на Гърция отпреди седем години, като има и 2 Купи. В Израел триумфира в Суперлигата 3 пъти, като вдига и 4 пъти Купата на страната.

С националния отбор на Гърция Бейби Шак има сребро от световното първенство в Япония през 2006 г., както и бронз от Евробаскет 2009 в Полша.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани