10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаБезгрешен Фенербахче окупира върха в Евролигата (видео)

Безгрешен Фенербахче окупира върха в Евролигата (видео)

Отборът на Димитрис Итудис отказа Анадолу Ефес в турския дуел на кръга

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче спечели турското дерби на 5 кръг в Евролигата, след като подчини Анадолу Ефес с 88:79 като гост. Така селекцията на Димитрис Итудис има в актива си 5 победи и е едноличен лидер, докато отборът на Ергин Атаман е с баланс от 2-3 и е на 11-та позиция в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Скоти Уилбекин реализира 25 точки за Фенербахче. Марко Гудурич добави 19 и 6 борби. Джонатан Мотли финишира с 11 точки.

Василие Мицич бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 19 точки и 5 асистенции. Амат М`Байе се разписа с 14 и 6 борби. Илайджа Брайънт остана с 12 точки.

КЛЮЧЪТ: „Фенерите“ запазиха лидерството си от началото на втората част и след серия от 10-0 дръпнаха с 13 точки в средата на третия период. Силната игра в защита позволи на последния непобеден отбор в Евролигата да контролира финалната четвърт. Шампионът в турнира от миналия сезон успя да намали пасива си до 4 точки, но за повече нямаше сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 ноември Фенербахче ще се сблъска с Барселона, докато ден по-рано Анадолу Ефес ще има за съперник Байерн Мюнхен. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани