24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаБаскония срази шампиона в Евролигата след трилър с продължение (видео)

Баскония срази шампиона в Евролигата след трилър с продължение (видео)

Испанският тим прекъсна серия от четири поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония спря серията си от четири поредни загуби в Евролигата. На свой терен отборът на Хуан Пенароя ликува в драма с продължение срещу Анадолу Ефес след 114:111 в среща от 21 кръг. Така испанският тим заема шеста позиция в класирането с баланс от 12-9, докато турският гранд е с 10 успеха и 11 поражения на 10-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Матю Костело регистрира нов личен рекорд в Евролигата, отбелязвайки 33 точки за Баскония, от които 5 тройки, плюс 5 борби. Дариъс Томпсън добави 19, 6 борби и 16 асистенции. Маркъс Хауърд вкара 16 точки. Стивън Ено финишира с 14. Рокас Гиедрайтис пък грабна 18 борби.

Шейн Ларкин бе най-добър за Анадолу Ефес с 21 точки и 6 асистенции. С по 19 останаха Родриг Бубуа и Василие Мицич, като последният овладя и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Двата състава нанизаха по 16 тройки, но защитата и чадърът на Дариъс Томпсън срещу Тибор Плайс в последните секунди на продължението определиха победителя в срещата. Преди това Матю Костело се превърна в автор на 6 поредни точки, за да даде преднина на Баскония, която се оказа достатъчна.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 януари Баскония ще има визита на Армани Милано, докато ден по-късно Анадолу Ефес ще спори с Жалгирис.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – АНАДОЛУ ЕФЕС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани