7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаБаскония излезе начело в Евролигата (видео)

Баскония излезе начело в Евролигата (видео)

Отборът от Витория повали Реал Мадрид пред погледа на Хосе Калдерон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Баскония се сбогува с календарната 2022 г. с шеста поредна победа в Евролигата. Пред своята публика отборът на Хуан Пенароя издържа срещу Реал Мадрид с 92:86 в испанския дуел на 16 кръг в турнира на богатите. Селекцията от Витория е с баланс от 11-5 и се изкачи на първото място в класирането, докато тимът от Мадрид има в актива си 10 успеха и 6 поражения, заемайки пета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Маркъс Хауърд нямаше спиране за Баскония и наниза 28 точки, включително 6 тройки. Рокас Гиедрайтис добави 21 и 5 борби. Матю Костело и Доутън Холмс се отчетоха с по 12 точки, като първият овладя и 5 борби.

Габриел Дек бе най-добър за Реал Мадрид със 17 точки и 6 борби. Найджъл Уилямс-Гос финишира с 16 и 5 асистенции. Еди Таварес оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: Маркъс Хауърд отбеляза 21 от своите точки до 18-тата минута на двубоя, за да тласне Баскония до преднина от 19 точки за 59:40 малко преди почивката. След паузата гостите значително подобриха защитата си, с което съумяха да намалят изоставането си до 2 точки в началото на последната четвърт. Две поредни тройки на Рокас Гиедрайтис дадоха увереност на Баскония, а в края Реал пропусна няколко шанса да се доближи.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

И ОЩЕ: Двубоят от трибуните във „Фернандо Буеса Арена“ проследи световният шампион с Испания от първенството на планетата през 2006 г. в Япония Хосе Калдерон.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 януари 2023 г. Баскония ще гостува на АЛБА Берлин, докато ден по-късно Реал Мадрид ще приеме Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани