10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаБаскония гази отново в Евролигата след COVID-19 пауза (ВИДЕО)

Баскония гази отново в Евролигата след COVID-19 пауза (ВИДЕО)

Испанците се върнаха в игра след отменен мач със Зенит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: В седмицата с два кръга в Евролигата Баскония игра само веднъж, но пък триумфално. След като пропуснаха срещата си със Зенит, който е под двуседмична карантина заради множество случаи на COVID-19, отпочиналите испанците се наложиха над другия руски тим с драстично скъсен състав заради заразени с коронавирус, Химки, със 77:60.

НАЙ-ДОБРИ: Акиле Полонара поведе колоната на победителите във Витория с дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби. 20 вкара и Рокас Гиедрайтис за баските, които записаха третия си успех от началото на сезона в континенталната надпревара. Лука Вилдоса и Зоран Драгич ги последваха с по 15 точки.

Вячеслав Зайцев отговори със 17 точки, Девин Букър наниза 16 и хвана 12 борби, а с 12 точки се оттегли Йонас Йеребко, останал на косъм също от дабъл-дабъл и с 9 овладени топки под двата ринга.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Баскония дирижираше темпото на паркета от първата до последната секунда и трупаше увереност и разлика без да почувства заплаха за изхода нито за миг. Освен за достойно представяне и мъжка битка, обаче, скъсената заради коронавируса ротация от едва осем души, не запази дори капка надежда на руснаците за различна развръзка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия 5-и кръг на Евролигата Баскония гостува на АЛБА Берлин, а Химки приема Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – ЗЕНИТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани