13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАБаскетболист на Ню Орлиънс с първа награда в НБА (видео)

Баскетболист на Ню Орлиънс с първа награда в НБА (видео)

Жрю Холидей стана Съотборник №1 в лигата през този сезон

Баскетболистът на Ню Орлиънс Жрю Холидей постави във визитката си първа значима награда от НБА. 30-годишният гард е новият носител на приза Съотборник на годината в най-силното първенство в света.

193-сантиметровият състезател на Пеликанс пребори конкуренцията на Тобайъс Харис от Филаделфия и на Кайл Корвър от Милуоки. В допитването до играчите в лигата се включиха общо 267 от тях, като те отредиха общо 1041 точки за Жрю Холидей след 53-ви първи места.

Бившият възпитаник на университета в Лос Анджелис се присъедини към големи фигури от последните две десетилетия в НБА като Дирк Новицки, Винс Картър и Тим Дънкан, които също са получавали тази чест. Последният носител на приза е Майк Конли от Юта.

Наградата за Съотборник на годината носи имената на легендите Морис Стоукс и Джак Туайман, които са част от състава на Сакраменто от 1955 до 1958 г. Кариерата на първия обаче е прекъсната след тежка травма на главата, която го оставя парализиран. Грижите за него поема съотборникът му Джак Туайман. Призът е олицетворение на безкористната игра, лидерството на терена и извън него, както и на ангажираността и лоялността към отбора.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани