18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаБарселона с лекция срещу Зенит в Евролигата (видео)

Барселона с лекция срещу Зенит в Евролигата (видео)

5 поред за каталунците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона се изравни на върха в Евролигата с Армани Милано, записвайки пета поредна победа през този сезон. Пред своите привърженици каталунците изнесоха лекция на Зенит с 84:58 в мач от 5 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Миротич завърши с 20 точки за Барселона. Брандън Дейвис и Сертач Санли добавиха по 11.

Шави Паскуал обаче едва ли има от какво да е доволен в играта на Зенит. Нито един от играчите му не завърши с двуцифрен точков актив. По 8 точки вкараха Джордан Лойд, Дмитрий Кулагин, Били Байрън и Матеуш Понитка.

КЛЮЧЪТ: Запазената марка на испанския гранд – защитата наклони везните в негова полза. През втория период домакините лимитираха съперника до 8 точки, отвръщайки с 24, за да се изстрелят напред с 44:27 след 20 минути. След паузата Зенит не успя да спре противника, който поддържаше аванс от около 20 точки.

И ОЩЕ: В Барселона отдадоха чест на шампионския си тим от 2010 г., донесъл на клуба титлата в Евролигата. Голяма част от състава на каталунците отпреди 11 години се появи на паркета преди срещата и обра овациите на феновете в „Палау Блауграна“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 октомври Барселона ще гостува на Фенербахче, докато ден по-късно Зенит ще има за съперник Реал Мадрид.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ЗЕНИТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани