11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаБарселона пропиля аванс от 16 точки и се срина в Болоня (видео)

Барселона пропиля аванс от 16 точки и се срина в Болоня (видео)

Трето поражение за каталунците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона инкасира трето поражение в Евролигата този сезон. Момчетата на Роджър Гримау отстъпиха на Виртус Болоня със 75:80 като гости в мач от 12 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

И ОЩЕ: Испанският гранд има в актива си и 9 успеха, с което се нарежда на второ място в класирането на турнира. Италианците пък вече са трети с баланс от 8-4.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

НАЙ-ДОБРИ: Уили Ернангомес бе най-резултатен за Барселона с 15 точки и 5 борби. Ян Весели остана с 13 и 6 борби.

Габриел Люндберг финишира с 21 точки за победителите. Торнике Шенгелия и Даниел Хакет се отчетоха с по 14, като първият грабна и 9 борби. Айзея Кординие добави 10 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Виртус изоставаше с 16 точки през първото полувреме, но и това не се оказа проблем за тима от Болоня. Гостите имаха преднина от 12 точки след 20 минути игра, както и 10 точки за 61:51 в третия период, но селекцията на Лука Банчи стигна до равенство за 61:61 след серия от 10-0 в последната част. След това Виртус дори взе лидерството, но Томаш Саторански даде надежди на каталунците след 74:75. Два успешни наказателни удара на Даниел Хакет и тройка на Габриел Люндберг оформиха крайното 80:75 в полза на домакините.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 декември Виртус Болоня ще има мач срещу Макаби Тел Авив, докато Барселона ще се изправи срещу Фенербахче у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ВИРТУС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани