7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаБарселона пречупи Панатинайкос след продължение (ВИДЕО)

Барселона пречупи Панатинайкос след продължение (ВИДЕО)

Испанският гранд ликува в дуела на два от най-старите съперници на Стария континент

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона прекърши съпротивата на Панатинайкос, като се наложи с 97:89 в двубой между два от най-старите съперници на Стария континент. Битката на 4-ия кръг в Евролигата се състоя в Каталуня и приключи след продължение.

И ОЩЕ: В Барса не могат да разчитат на Никола Миротич, който е под карантина с коронавирус. Но и това не им попречи да спечелят за втори път през тази седмица.

НАЙ-ДОБРИ: Кори Хигинс поведе съотборниците си към триумфа в мача с актив от 24 точки, 7 борби и 5 асистенции. Добре му пригласяше и Брандън Дейвис с 20 и 5 овладени под коша топки. Кайл Курич и Ник Калатес отбелязаха по 14 точки.

За ПАО Маркъс Фостър също наниза 24 точки, толкова, колкото и Хигинс, но Фостър не срещна достатъчна подкрепа от съотборниците си. Хауърд Сант-Рус добави 17 и 5 борби. С дабъл-дабъл за Панатинайкос се прибра в съблекалнята Константинос Митоглу – 16 точки и 12 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините има предимство под двата ринга, като овладяха 43 срещу 36 борби за гръцкия шампион. „Детелините“ не успяха да се възползват от по-малкото си технически грешки – 12 срещу 16 за испанския гранд.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22-и октомври Панатинайкос приема Фенербахче, а ден по-късно предстои баскетболно „Ел класико“ в Евролигата: Барселона срещу Реал Мадрид в сблъсък, който ще се играе в каталунската столица.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ПАНАТИНАЙКОС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани