12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаБарселона обезличи Реал Мадрид в "Ел Класико" (видео)

Барселона обезличи Реал Мадрид в „Ел Класико“ (видео)

Каталунците развалиха празника на Фелипе Рейес и излязоха начело в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Евролигата се сдоби с нов лидер, след като Барселона се изкачи на върха. Каталунците спечелиха баскетболното „Ел Класико“, след като повалиха Реал Мадрид с 86:68 като гости в дербито на 26 кръг. Това бе четвърти пореден триумф за селекцията на Шарунас Ясикевичус, която е с баланс от 20-5, колкото има и „Белия балет“, но и с предимство в директните двубои.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Лапровитола даде тон на Барселона с 20 точки и 7 борби. Данте Екзъм добави 13. Брандън Дейвис се отчете с 11 точки. Кайл Курич и Ник Калатес вкараха по 10 точки.

Еди Таварес единствен завърши с двуцифрен точков актив за Реал Мадрид – 25 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: Барса започна ударно и чрез Николас Лапровитола се изстреля напред с 28:8 след 10 минути игра. Докато мадридчани опитваха да балансират, гостите наложиха своето темпо и фиксираха 52:31 на голямата почивка. След паузата Реал намери сили за известна реакция, намалявайки до 13 точки, но каталунците коригираха нещата с добра защита.

И ОЩЕ: Преди двубоя Евролигата прие в клуба на легендите си дългогодишният капитан на Реал Фелипе Рейес. Компания на бившия испански национал в тази група правят личности, допринесли за развитието на турнира, като Шарунас Ясикевичус, Хуан Карлос Наваро, Рамунас Шишкаускас, Тео Папалукас, Димитрис Диамантидис и Мирсад Туркчан.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 февруари Барселона ще има за съперник Зенит, а ден по-рано Реал Мадрид ще гостува на Жалгирис. 

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани