9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаБарселона направи първата стъпка към Финалната четворка в Евролигата (видео)

Барселона направи първата стъпка към Финалната четворка в Евролигата (видео)

Каталунците взеха първия мач от серията срещу Байерн Мюнхен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона стартира с успех в плейофите на Евролигата. Пред своята публика в „Палау Блауграна“ тимът на Шарунас Ясикевичус се наложи над Байерн Мюнхен със 77:67, за да поведе с 1-0 в 1/4-финалната плейофна серия на най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Брандън Дейвис напомни за себе си и се отчете с 19 точки и 5 борби за Барселона. Никола Миротич и Данте Екзъм добавиха по 12. Николас Лапровитола вкара 11 точки.

Владимир Лучич бе най-резултатен за Байерн Мюнхен с 20 точки. Дарън Хилиард остана с 12.

РАЗВИТИЕТО: След равностойни първи 10 минути, каталунците подобриха играта си през втория период и с тройка на Николас Лапровитола фиксираха 43:33 в своя полза на голямата почивка. След паузата гостите не се отказаха и намалиха пасива си до 49:52, но в началото на последната четвърт Барса имаше преднина от 14 точки. Байерн опита отново да се върне, като се доближи на 4 точки от съперника, но домакините направиха серия от 6-0 за 75:64 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет срещи. Мач №2 между Барселона и Байерн Мюнхен ще бъде на 21 април отново на испанска земя.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – БАЙЕРН МЮНХЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани