13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаБарселона изтръгна триумф във Витория (видео)

Барселона изтръгна триумф във Витория (видео)

4 поред за каталунците в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Испанският дуел на 6 кръг в Евролигата приключи с триумф на Барселона след 72:71 над Баскония при визитата му във Витория. Селекцията на Шарунас Ясикевичус ликува за четвърти пореден път в най-силната клубна надпревара на Стария континент, като дели върха в класирането с Жалгирис – с по 5 победи и 1 загуба.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Миротич завърши с 18 точки и 7 борби за Барселона. Брандън Дейвис добави 12. Алекс Абринес се разписа с 10 точки, като бе автор на последния кош в двубоя, дал разликата в срещата 52 секунди преди сирената.

Зоран Драгич бе най-резултатен за Баскония с 15 точки. Акиле Полонара го последва с 14 и 6 борби. Йосуфа Фал остана с 11 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините направиха пълен обрат в началото на последната четвърт след серия от 15-3, за да излязат напред със 71:61. Триото Никола Миротич, Кайл Курич и Алекс Абринес обаче не се предаде и остави каталунците на пътя на победата в Евролигата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 ноември Баскония ще се изправи срещу АСВЕЛ, а Барселона ще гостува на АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ БАСКОНИЯ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани