11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаБарселона взе реванш от Анадолу Ефес след трилър с продължение (видео)

Барселона взе реванш от Анадолу Ефес след трилър с продължение (видео)

Каталунците проявиха характер и записаха пета поредна победа в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона оцеля в ада на продължението насред Истанбул, за да завоюва пета поредна победа в Евролигата. Каталунците си отмъстиха на съперника за загубения в Кьолн финал през миналия сезон след 95:93 като гости в мач от 13 кръг в турнира. Така селекцията на Шарунас Ясикевичус е с баланс от 11-2 и дели първото място в класирането с Реал Мадрид, докато турският гранд е с 6 успеха и 7 поражения и е на 10-та позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Сертач Санли наказа бившия си отбор и остави на сметката на Барселона рекордните в кариерата си 24 точки. Никола Миротич добави 18 и 8 борби. Кайл Курич се отчете с 16 точки и 6 борби. Николас Лапровитола финишира с 14 и 8 асистенции.

Василие Мицич бе най-резултатен за Анадолу Ефес с 26 точки и 5 борби. Адриен Моерман вкара 16 плюс 6 борби. Шейн Ларкин остана с 14 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Това бе драматичен мач, в който две от звездите Никола Миротич и Шейн Ларкин напуснаха, изчерпали лимита си от фаулове в началото на продължението. Треньорът на Анадолу Ефес Ергин Атаман пък бе изгонен след две последователни технически нарушения 2.45 мин. преди края. Без Ник Калатес и Кори Хигинс, гостите заличиха пасив от 12 точки, за да поведат за първи път в последната част след успешни акции на Сертач Санли.

47 секунди преди края на продължението Рокас Якубайтис бе точен за 94:90 за Барса, но 2 секунди преди сирената тройка на Адриен Моерман запази надеждите на Ефес след 93:94. Сертач Санли сложи точка на спора с успешен наказателен удар за 95:93 и това бе всичко. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 декември Барселона ще гостува на Реал Мадрид в „Ел Класико“, а ден по-рано Анадолу Ефес ще излезе срещу Байерн Мюнхен. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани