10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаБарселона взе носител на Междуконтиненталната купа (видео)

Барселона взе носител на Междуконтиненталната купа (видео)

Майк Тоби става част от селекцията на каталунците

В Барселона изглежда все още не са приключили с трансферите. От испанския гранд се похвалиха с привличането на Майк Тоби, който e постигнал договорка с клуба за един сезон.

Американецът със словенски паспорт ще се присъедини към компанията на Ян Весели, Томаш Саторански, Оскар да Силва и Никола Калинич, които също се разбраха с Барса през това лято.

Майк Тоби започва своя път в G-Лигата към НБА с Грийнсбъро Слоърн, а след това за кратко е част от Шарлът в най-силното първенство в света. През 2017 г. преминава в испанския Валенсия, откъдето е пратен в Гран Канария.

Последните четири сезона 213-сантиметровият център е част от Валенсия. Носител на Междуконтиненталната купа, както и на злато в АCB Лигата. MVP в първата надпревара през 2017 г. Шампион в турнира Еврокъп.

През 2021/2022 Майк Тоби има средно по 6.9 точки и 4.1 борби в 22 мача на „оранжевите“ в испанския елит, както и средни показатели от 10.3 точки и 5.7 борби в 16 срещи в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани