21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБарса съкруши надеждите на Цървена Звезда за плейофи в Евролигата (видео)

Барса съкруши надеждите на Цървена Звезда за плейофи в Евролигата (видео)

Каталунците спряха серия от две поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона прекъсна серия от две поредни загуби в Евролигата. Пред своята публика в „Палау Блауграна“ отборът на Шарунас Ясикевичус надви Цървена Звезда с 85:79 в мач от 29 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанският гранд e трети в класирането с баланс от 19-10, докато селекцията от западната ни съседка има 12 успеха и 17 поражения, с което на практика отпада от битката за плейофите.

НАЙ-ДОБРИ: По 21 точки за Барселона отбелязаха Никола Миротич (5 борби) и Ян Весели (6 борби). Томаш Саторански добави 13 и 5 асистенции. Алекс Абринес се отчете с 12 точки.

Факундо Кампацо бе най-резултатен за Цървена Звезда с 24 точки. Филип Петрушев финишира с 12 и 6 борби. С по 11 точки останаха Бен Бентил (7 борби) и Лука Митрович (6 борби).

КЛЮЧЪТ: Ян Весели запали мотора на каталунците в последната четвърт, в която отбеляза 10 точки и се превърна в автор на важни кошове, непозволили опитите за обрат на Цървена Звезда да се превърнат в успешни. Центърът вкара и последния кош в срещата, с което подпечата победата на Барса с 85:79.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 март Барселона ще гостува на Панатинайкос, докато същия ден Цървена Звезда ще приеме Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани