13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБарса се върна в дуела за златото в Евролигата след 11-годишна пауза...

Барса се върна в дуела за златото в Евролигата след 11-годишна пауза (видео)

Невероятна драма и Кори Хигинс прекършиха съпротивата на Армани Милано

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След 10-годишна пауза Барселона си проправи път до финала в Евролигата. За съжаление фенове в „Ланксес Арена“ в Кьолн нямаше, но дори и от разстояние почитателите на играта станаха свидетели на невероятна драма, завършила с победа на Барселона над Армани Милано с 84:82 във втория полуфинал в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Миротич остави срещу името си 21 точки и 6 борби за Барселона. Ник Калатес добави 17 и 6 асистенции. Кори Хигинс се разписа с 11 точки. Пау Гасол вкара 10.

23 точки на Кевин Пънтър не стигнаха на Армани Милано. Владимир Мицов и Шейвън Шийлдс останаха съответно с по 14 и 13.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава се отдадоха на нападението още от първите секунди и след няколко смени на водачеството, Барса фиксира 27:24 в своя полза чрез Пау Гасол и Никола Миротич. През втория период каталунците направиха аванса си 11 точки чрез Пау Гасол, Никола Миротич и Ник Калатес. Серхио Родригес все пак намали до 42:51.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата италианците не се отказваха, а това даде разултат и чрез Кевин Пънтър, Малкълм Дилейни и Шейвън Шийлдс обърнаха до 58:57. Устремът на Армани продължи и Серхио Родригес направи аванса на тима си 8 точки. Ник Калатес все пак вкара тройка със сирената, за да постави на таблото 67:71 след 30 минути игра. През последната четвърт дуото Ник Калатес и Никола Миротич върна лидерството на Барса за 72:71. Надлъването продължи преди Миротич да вкара на два пъти от фаул линията за 82:79 1.55 мин. преди края. Кевин Пънтър с далечен снаряд постави равенство на таблото за 82:82. Няколко ключови защити и кош на Кори Хигинс 0.8 секунди преди сирената сложиха точка на спора, след като испанците останаха без един от най-важните си играчи Ник Калатес, получил контузия в глезена.

И ОЩЕ: Селекцията от Каталуния ще се бори за третия си трофей в турнира на богатите след тези през 2003 г., когато тимът побеждава Бенетон Тревизо у дома със 76:65, и през 2010 г. в Париж, когато на колене е поставен Олимпиакос с 86:68.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на 30 май (неделя) от 21.30 ч. Барселона ще спори с Анадолу Ефес във финала на Евролигата. В същия ден от 18.30 ч. Армани Милано ще играе срещу ЦСКА Москва в дуела за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – АРМАНИ МИЛАНО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани