19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБарса би в “Ел Класико”, нареди се сред лидерите в Евролигата (видео)

Барса би в “Ел Класико”, нареди се сред лидерите в Евролигата (видео)

Без Никола Миротич и Виктор Клавер каталунците издържаха на финалния щурм на Реал Мадрид

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Без Никола Миротич и Виктор Клавер Барселона издържа на финалния натиск на Реал Мадрид, за да триумфира в първото за сезона “Ел Класико” в Евролигата след 79:72 у дома. Това бе трети пореден успех за селекцията на Шарунас Ясикевичус, която дели върха в класирането с Жалгирис и Байерн Мюнхен с по 4 победи и 1 загуба. Отборът на Пабло Ласо е с баланс от 1-4 и е далече от най-добрите, на 16-то място.

НАЙ-ДОБРИ: Кайл Курич даде тон на Барса с 15 точки. Брандън Дейвис го последва с 14. Кори Хигинс се отчете с 13 точки.

Трей Томпкинс бе най-добър за Реал Мадрид с 14 точки и 7 борби. Алберто Абалде остана с 13.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Домакините изнесоха страхотно първо полувреме, в което направиха на пух и прах съперника и дръпнаха с 48:27. След паузата обаче мадридчани се върнаха от съблекалнята готови за обрат, като сведоха изоставането си до 5 точки в края. Кожата на Барселона бе спасена от младока Серхи Мартинес, който вкара всичките си 7 точки през последната четвърт, включително в последните две нападения на тима си.

ЛЮБОПИТНО: От 1942 г. насам Барселона и Реал Мадрид имат общо 306 двубоя в испанската ACB лига и в Евролигата, където “Ел Класико” се разиграва 27 пъти в последните 15 години. По-забележителното обаче е колко е равностоен балансът между двата състава – 154 победи за каталунците и 149 за “Белия балет”, като има и три равенства. В турнира на богатите с успеха си тази вечер Барса намали изоставането си до 13-14.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 октомври Барселона ще гостува на Баскония в дуел, който ще ни припомни за финала в испанския елит през миналия сезон. Ден по-рано (на 29 октомври) Реал Мадрид ще опита да се върне на пътя на успеха в двубой срещу Байерн Мюнхен у дома.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани