24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияБалкан-2 с осем поред, победа и за Правец в ББЛ А група

Балкан-2 с осем поред, победа и за Правец в ББЛ А група

Двубоите се проведоха в зала „Сейнт Джордж“ в София

Балкан-2 и Правец спечелиха днешните мачове от регион Запад на ББЛ А група. Двубоите се проведоха в зала „Сейнт Джордж“ в София.

Балкан-2 записа осма поредна победа в шампионата, след като надви опитния тим на Хебър с 93:90. Мачът започна много оспорвано, като Хебър имаше леко предимство през първото полувреме и на почивката се оттегли при 48:43 в своя полза. Три минути след началото на третата част баскетболистите на Мирослав Ралчев поведоха за първи път в мача след тройка на Здравко Христов за 55:53. Последваха оспорвани минути, а последната част започна при равенство – 67:67. В заключителния период ботевградчани натрупаха по-голяма преднина от 7-8 точки след ключови тройки на Александър Гавалюгов. Хебър обаче нямаше намерение да се предава и върна интригата в мача, като 11 секунди преди края намали за 89:91 чрез Денис Петков и Станислав Славейков. Последва смяна на наказателни удари, като „зелените“ удържаха водачеството си до последно и спечелиха.

В другия мач, изигран днес, Правец се наложи над Локомотив София със 71:61, след като водеше през цялото време, макар почти до последно домакините да имаха шанс да обърнат развоя на срещата. Само за няколко минути игра баскетболистите на Иван Коцев поведоха с двуцифрена преднина, но в края на първата част съперникът им намали за 20:22. През втория период обаче те отново натрупаха разлика и на почивката дръпнаха с 43:32, след като 25 от точките до момента бяха вкарани от Костадин Лазаров. Локомотив взе инициативата след паузата и преди заключителната четвърт изоставаше с 46:51. Разликата падна само до точка в началото на последната част, но Правец не позволи пълен обрат и направи успеха си още по-изразителен. Заради натрупани лични нарушения мача не завършиха Иван Павлов, Кристиян Челенков и Ерик Кирилов.

Костадин Лазаров бе най-резултатен за победителите с 28 точки (4 борби). Данаил Христов се отчете с 20 и 8 борби, а дабъл-дабъл от 10 точки и 21 борби има Павлин Ганчев. За Локомотив над всички бе Радослав Колев с 20 точки и 19 борби. Георги Кучков записа 12 и 7 борби, а по 10 точки вкараха Стефан Янев (8 борби) и Иван Павлов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани