7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан-2 срази Хебър, първа победа за Политехника

Балкан-2 срази Хебър, първа победа за Политехника

Срещите бяха от регион Запад на ББЛ А група

Балкан-2 и Политехника записаха победи в мачове от регион Запад на ББЛ А група. Срещите се проведоха в столичната зала „Триадица“.

В първия двубой съставеният от юноши тим на Балкан-2 поднесе изненадата, след като се наложи над опитния отбор на Хебър, в чийто състав личат имената на много бивши играчи от НБЛ, със 107:98. Двата тима си размениха по една част през първото полувреме. Баскетболистите на Веселин Веселинов започнаха много силно мача и поведоха с 26:15 след 10 минути игра, но водени от Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов, „зелените“ стигнаха до пълен обрат и на почивката се оттеглиха при 49:46 в своя полза. Балканци поддържаха аванс от няколко точки след паузата, но преди заключителната четвърт Хебър обърна за 73:71. Много бързо обаче ботевградчани отново си върнаха водачеството, като дори натрупаха и двуцифрен аванс и успяха да задържат преднината си до последно. Те отбелязаха 14 тройки в мача срещу едва 2 за съперника си, което се оказа ключово и за крайния изход на срещата.

Само ден, след като се завърна от Израел, 15-годишният Александър Гавалюгов отбеляза впечатляващите 41 точки, като направи и 8 асистенции. Близо до дабъл-дабъл остана Михаил Гавазов с 29 точки и 9 борби. Силно се включи и Хрисимир Маринов с 21 точки, а 10 добави Павлин Петров. За Хебър над всички бе Станислав Славейков с 25 точки и 10 борби. Кристиян Георгиев се отчете с 18 точки и 11 борби, Герасим Николов записа 16 точки и 7 асистенции, Денис Петков е с 11 точки и 8 асистенции, докато 10 точки добави Стоян Петков.

Политехника постигна първа победа за сезона, след като надви Микс с 91:74. Срещата започна много оспорвано, като до средата на втората част разликата така и не надхвърляше 5-6 точки. След поредица от смени на водачеството обаче, Политехника направи силна серия в края на полувремето и на почивката се оттегли при 42:37. Подемът в играта на тима продължи и след паузата, като авансът му достигна 18 точки, а последната четвърт започна при 64:52 в негова полза. До края разликата продължи да бъде двуцифрена и символичните гости спечелиха убедително.

Бившият национал Стефан Георгиев – Торо завърши с 18 точки и 9 борби за победителите. Найден Найденов вкара 17 точки, Боби Петров записа 16 и 8 борби, Никола-Александър Жеков е с 12 точки, а по 10 добавиха Лъчезар Везирски (7 борби, 10 асистенции) и Даниел Лозанов. За Микс Милен Костов бе най-резултатен с 15 точки, 14 има Евгени Иванов, с 10 е Любомир Недков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани