Балкан стартира във ФИБА Къп с визита в Словакия

Ботеврадчани ще започнат в турнира на 12 октомври

606

Стана известна програмата на Балкан във ФИБА Къп за 2022/2023. Българският шампион е в група D, заедно с чешкия Опава, Левице от Словакия и един от загубилите от квалификацията в Шампионската лига между Керавнос, Бенфика и Голдън Или.

Първата среща на Балкан ще бъде на 12 октомври като гост на Левице. Следват три поредни домакинства: на 19 октомври срещу Опава, на 26 октомври със загубилия от пресявките в ШЛ и на 2 ноември срещу Левице. Последните две срещи на тима на Тони Дечев в групата са визита на Опава на 23 ноември и на другия съперник в групата на 30 ноември.

Всички срещи от груповата фаза за Балкан ще бъдат в сряда. Мачовете в Ботевград са с начален час 19.00.

За втората фаза във ФИБА Къп се класират първите два отбора от всяка една от 8-те групи. След това те ще бъдат разпределени в 4 потока с по 4 състава. Мачовете започват на 14 декември. Първите два отбора от тези четири групи се класират на 1/4-финалите, които ще се играят на 8 и 15 март 2023 г.

Полуфиналите във ФИБА Къп ще бъдат на 29 март и 5 април догодина. Финалът също е на разменено гостуване – на 19 и 26 април 2023 г.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКBalkan-basket.com
Предишна статияЛюбен Пасков и Влуфен се разделят
Следваща статия4 от 4 за кадетите в груповата фаза на европейското в София (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."