19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБалкан спечели в здрав мач със Спартак в Плевен (видео)

Балкан спечели в здрав мач със Спартак в Плевен (видео)

Осма победа за ботевградчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа осма победа в НБЛ през този сезон. Селекцията на Небойша Видич се наложи на Спартак с 83:71 като гост в мач от 11 кръг в родния елит. Ботевградчани имат в актива си и 3 загуби, като заемат трето място в класирането, докато плевенчани са с баланс от 5-6 и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Станимир Маринов и Димитър Димитров бяха най-добри за Балкан с по 19 точки, като вторият овладя и 8 борби. Дерик Маркс добави 18 и 6 борби. Дивон Уошингтън оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 10 борби.

Димитър Маринчешки бе най-резултатен за Спартак с 15 точки и 9 борби. Божидар Аврамов се разписа с 12. Максим Корниенко остана с 11 точки и 7 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите стартираха силно и направиха серия от 13-2, дело на Дерик Маркс, Димитър Димитров и Денислав Вутев. Станимир Маринов довърши започнатото от своите колеги и фиксира 23:11 след 10 минути игра. През втория период Балкан се възползва от неточностите на домакините и направи аванса си 19 точки чрез Станимир Маринов, Николай Грозев и Дивон Уошингтън. Тимът от Града под Панорамата реагира и чрез Димитър Маринчешки, Божидар Аврамов и Николай Стоянов намали до 26:34. Станимир Маринов с тройка в последната секунда на първото полувреме постави на таблото 41:30 в полза на отбора от Ботевград.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата „зелените“ отново използваха агресията си в защита и чрез Димитър Димитров, Денислав Вутев, Дерик Маркс и Станимир Маринов стигнаха до 57:42. Спартак отвърна чрез Максим Корниенко и Мартин Маринов за 47:57. Станимир Маринов и Дивон Уошингтън обаче дадоха спокойствие на Балкан за 63:50. През последната четвърт Станимир Маринов и Дерик Маркс продължиха да тормозят съперника, а от другата страна за себе си напомни Симеон Илиев. Мартин Маринов пък бе точен за 59:69. Тройка на Николай Маринов, още един кош на брат му Мартин и такъв на Ивко Ивков дадоха надежди на плевенчани след 67:73 2 минути преди края. Станимир Маринов и Дерик Маркс върнаха двуцифрения аванс на Балкан и това се оказа достатъчно за крайното 83:71.

И ОЩЕ: В групата на ботевградчани не бяха Трейвин Тибодо и Калил Дюкс, които са болни. От другата страна на паркета не се появи Коча Йовович, който е с настинка.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 януари Спартак Плевен ще гостува на Черно море Тича, а два дни по-късно Балкан ще приеме Берое.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани