10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБалкан сложи "зелен" цвят на титлата в НБЛ

Балкан сложи „зелен“ цвят на титлата в НБЛ

Отборът на Небойша Видич сложи точка на спора в серията с Рилски спортист с 3-1 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан е новият шампион на България. В своята „Арена Ботевград“ „зелените“ се справиха с Рилски спортист с 66:54 и сложиха точка на финалната серия в НБЛ през този сезон с 3-1 победи. 

И ОЩЕ: Ботевградчани достигнаха до златото в родния шампионат за втори път в последните три години и общо шести в историята си. И тази и предишната титла на Балкан от 2019 г. е на сметката на треньора Небойша Видич. Среброто пък е второ поредно за Рилецо в първенството след това през миналия сезон, като той има Суперкупа и Купа на България от 2021/2022.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори завърши със 17 точки за Балкан. Крисчън Джоунс оформи дабъл-дабъл – 15 и 13 борби. Дивон Уошингтън вкара 10 точки.

Павлин Иванов единствен финишира с двуцифрен точков актив за Рилски спортист – 24 точки.

РАЗВИТИЕТО: Ботевградчани започнаха ударно и още в началото натрупаха двуцифрен аванс за 19:8, водени от Димитър Димитров, Дивон Уошингтън и Николай Грозев. Рилецо обаче се събра и намали до 18:23 с успешни акции на Барет Бенсън, Павлин Иванов и Деян Карамфилов. През втория период гостите не спряха дотук и обърнаха за 24:23 чрез Деян Карамфилов, Мирослав Васов и Павлин Иванов. „Зелените“ не се отказаха и отново си върнаха водачеството за 35:26 с помощта на Дерик Маркс, Амад Рори и Димитър Димитров. Отсъден фаул на Павлин Иванов срещу Дерик Маркс предизвика реакция от страна на треньора на гостите Людмил Хаджисотиров, който получи техническо за нея. Амад Рори, Крисчън Джоунс и Дерик Маркс продължиха да вкарват за 42:27 за Балкан на голямата почивка.

След паузата домакините се изстреляха напред с 20 точки за 47:27, след като Димитър Димитров и Крисчън Джоунс намериха пътя към коша. Самоковци отвърнаха чрез Павлин Иванов и Трей Портър за 39:52. Крис Минков и Крисчън Джоунс пък оформиха 56:41 в полза на ботевградчани. През последната четвърт пропуските за гостите бяха на път да натежат, а здравата защита на Балкан вършеше работа. 5 поредни точки на Павлин Иванов обаче дадоха надежди на Рилски след 50:59. Крисчън Джоунс и Амад Рори върнаха спокойствието за „зелените“ за 63:52, като до края нямаше кой да ги спре. 

След финалната сирена феновете на Балкан влязоха в залата, след като мачът протече без публика, заради наказание на ботевградчани.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

8 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани