8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБалкан се обръща към ФИБА по казуса с Левски (видео)

Балкан се обръща към ФИБА по казуса с Левски (видео)

От ботевградския клуб са готови да доиграят серията със "сините"

Балкан се обръща към ФИБА за становище по казуса с Левски и картотеката на Йордан Минчев, след като преди ден Арбитражната комисия към БФБ отмени наказанието за изваждане на столичани от полуфиналите в шампионата. Това стана ясно от днешната пресконференция на ботевградския клуб, провела се в „Арена Ботевград“.

От Балкан обаче са готови да доиграят серията от втория етап на елиминациите в родния шампионат срещу столичани, в която водят с 2-1 победи.

„Ние изразяваме готовност да играем в полуфиналната серия с Левски, макар да е очевидно за всички, че в първите три мача е допуснато сериозно нарушение на правилата на НБЛ с участието на нередовен състезател. Разбира се, международната федерация е сезирана вече за този сериозен гаф„, заяви по време на срещата с медиите кметът на Община Ботевград Иван Гавалюгов. 

„Очакваме произнасянето на международната федерация по казуса. Ние не търсим някой да бъде потвърпевш или наказан. Искаме веднъж завинаги да се види, че има някакви правила, които ние всички спазваме и когато е допуснато някакво нарушение, трябва да се понесат съответните отговорности от всички замесени лица – в случая Българска федерация баскетбол и БК Левски, и съответните лица, които трябва да ги представляват„, допълва градоначалникът.

Арбитражът отмени наказанието на Левски

Цялата пресконференция на Балкан можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани