7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан се върна в играта, намали до 1-2 в полуфиналите в НБЛ

Балкан се върна в играта, намали до 1-2 в полуфиналите в НБЛ

Ботевградчани преодоляха контузия на важен играч и изгонването на треньора си Йовица Арсич

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан записа първа победа във втория етап на плейофите в НБЛ. В своята „Арена Ботевград“ ботевградчани се справиха с Левски Лукойл със 100:81, за да намалят до 1-2 победи в 1/2-финалите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Дарко Балабан изнесе силен двубой за Балкан и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 13 борби. Давонтей Джордан добави 17 и 6 борби. Крис Минков и Димитър Димитров се отчетоха с по 14 точки. Станимир Маринов приключи с 13 и 6 асистенции. Божидар Аврамов и Денислав Вутев вкараха по 10 точки, като първият направи и 7 асистенции.

Кийт Бенсън бе най-добър за Левски Лукойл с 18 точки и 10 борби. Тайрън Брейзълтън го последва с 15. Чавдар Костов и Венцислав Петков останаха с по 13 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Ботевградчани стартираха с много енергия и дръпнаха с 12 точки за 18:6 след успешни акции на Крис Минков, Дарко Балабан и Димитър Димитров. Левски Лукойл отвърна чрез Йордан Минчев, Венцислав Петков и Кийт Бенсън за 16:24. През втория период домакините се изстреляха напред с 11 точки, след като Крис Минков, Станимир Маринов и Денислав Вутев намериха правилния път към коша на съперника. Гостите все пак успяха да намалят под двуцифрената бариера за 40:47.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: Двоен удар понесе Балкан в началото на третата четвърт, след като Крис Минков контузи глезена си и напусна паркета, а след две технически нарушения за около минута треньорът Йовица Арсич бе изгонен. Така от пейката с наставленията се нагърби помощникът му Иван Коцев. Въпреки това, „зелените“ удържаха лидерството си чрез Денислав Вутев и Давонтей Джордан, но Левски Лукойл стигна до равенство след тройка на Венцислав Петков за 63:63. Все пак, Балкан отново се оказа на лидерска позиция за 73:67 чрез Давонтей Джордан и Божидар Аврамов след 30 минути игра. През последната четвърт домакините продължиха да настояват и фиксираха 80:70 в своя полза. Проблеми не липсваха и за Левски Лукойл, който остана без центъра си Кийт Бенсън, изчерпал лимита си от пет фаула. А преднината на Балкан продължаваше да се трупа, достигайки 19 точки.

И ОЩЕ: Феновете на Балкан подкрепиха отбора си извън залата, като проследиха заедно двубоя. Заради мерките за коронавирус, привържениците все още нямат право да бъдат по трибуните на закрито.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до три победи от пет двубоя. Следващият мач между Балкан и Левски Лукойл ще бъде на 11 май отново в Ботевград. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани