19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБалкан продължава битката за върха в своята група в Балканската лига (видео)

Балкан продължава битката за върха в своята група в Балканската лига (видео)

Отборът на Небойша Видич победи ТФТ при визитата си в Северна Македония

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан остава в битката за първото място в своя поток във втория етап на Delasport Балканскa лига. Отборът на Небойша Видич се наложи над ТФТ с 97:82 като гост в среща от група D на турнира. Ботевградчани са с баланс от 3-1, колкото има и Ирони Нахария.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс завърши с 21 точки и 6 борби за Балкан. Амад Рори вкара 18. По 17 точки и 8 борби добавиха Крисчън Джоунс и Димитър Димитров. Крис Минков се отчете с 13. Денислав Вутев се прибра в съблекалнята с 11 точки.

Ландриус Хортън бе най-резултатен за ТФТ с 19 точки и 8 борби. Майкъл Нвабузър остави срещу името си 14. Виктор Ташовски остана с 12 точки.

И ОЩЕ: На македонска земя „зелените“ бяха без трима баскетболисти – Дивон Уошингтън, Здравко Христов и Александър Гавалюгов. Тримата не пътуваха с отбора, заради здравословни проблеми.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Първата част бе равностойна, като в самия й край Денислав Вутев изведе Балкан напред с 25:23 след кош и успешен наказателен удар. През втория период гостите дръпнаха с 5 точки чрез Дерик Маркс, Денислав Вутев и Крисчън Джоунс, но ТФТ се доближи за 33:34. Ботевградчани отвърнаха чрез Амад Рори и Крис Минков, но македонците бяха точни за 40:41 след тройка на Тайрон Харис. До почивката Балкан направи серия от 15-1, дело на Амад Рори и Крисчън Джоунс, за да сложи на таблото за 56:42 в своя полза. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата домакините намалиха до 8 точки чрез Джермейн Бишъп и Амир Смит. Българският тим обаче не се даде и на бърза ръка си върна двуцифрения аванс чрез Денислав Вутев, Крисчън Джоунс, Дерик Маркс и Крис Минков за 72:58. ТФТ не се отказваше и чрез Джермейн Бишъп се доближи след 67:72, но Дерик Маркс с успешни наказателни удари фиксира 74:67 след 30 минути. През последните 10 минути отново Маркс, Амад Рори и Димитър Димитров направиха преднината на Балкан 14 точки, което се оказа достатъчно за успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 март Балкан ще приеме ТФТ. 

СТАТИСТИКА ОТ ТФТ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани