12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаБалкан постави на колене Левице на старта във ФИБА Къп (видео)

Балкан постави на колене Левице на старта във ФИБА Къп (видео)

Ботевградчани взеха инициативата след силна втора четвърт

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан започна с победа участието си във ФИБА Къп през новия сезон. Селекцията на Тони Дечев постави на колене шампиона на Словакия Левице след 91:83 като гост в мач от група D на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Райън Хароу се завърна в игра за Балкан с 25 точки и 7 асистенции, като бе 11/19 при стрелбата си от средно и далечно разстояние. Мануел Суарес бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 22 и 11 борби. Калвин Годфри се отчете с 16 точки и 7 борби. Павлин Иванов отбеляза 10.

Борис Бояновски бе най-добър за Левице с 22 точки и 6 борби. Миха Лапорник го последва с 21. Хенри Уейд-Чатман остана с 14 точки.

И ОЩЕ: В игра за „зелените“ днес не се появи Димитър Димитров, който има здравословни проблеми. В състава пък не бе новото попълнение Никос Дипларос.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи 10 минути, Балкан взе нещата в свои ръце през втория период. Ботевградчани стигнаха до аванс от 10 точки на голямата почивка за 43:33, след като 30 от точките им бяха дело на дуото Райън Хароу и Мануел Суарес. След паузата българският шампион увеличи преднината си до 17 точки за 68:51 след силна игра на Павлин Иванов, Калвин Годфри и Христо Захариев. През последната четвърт Левице се вдигна на щурм и чрез Борис Бояновски, Миха Лапорник и Хенри Уейд-Чатман сведе пасива си до 9 точки. Райън Хароу, Калвин Годфри и Константин Тошков осигуриха успеха на Балкан с крайното 91:83.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 октомври Балкан ще бъде домакин на чешкия Опава, който загуби от Керавнос със 77:89.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВИЦЕ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на срещата: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани