17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаБалкан падна в Кипър и се раздели с ФИБА Къп (видео)

Балкан падна в Кипър и се раздели с ФИБА Къп (видео)

Ботевградчани загубиха от Керавнос

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан приключи участието си в турнира ФИБА Къп за този сезон. Отборът на Тони Дечев загуби от кипърския Керавнос с 61:82 като гост в последния си мач от група D на турнира.

И ОЩЕ: Българският шампион финишира на четвърто място в своя поток с баланс 3-3. Такъв имат още Керавнос, Опава и Левице, но последните три отбора имат по-добри показатели от „зелените“. Напред от тази група продължават Керавнос и Левице.

НАЙ-ДОБРИ: Мануел Суарес отбеляза 16 точки плюс 5 борби за Балкан. С по 11 финишираха Павлин Иванов и Константин Тошков.

Усман Крубали бе много полезен за Керавнос и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 13 борби. Диондре Бърнс го последва с 19 и 7 асистенции. Реми Абел приключи с 16 точки.

РАЗВИТИЕТО: Ботевградчани започнаха по-добре и чрез Димитър Димитров, Павлин Иванов и Мануел Суарес поведоха с 14:6. Керавнос обаче отвърна чрез Усман Крубали, Реми Абел и Диондре Бърнс за 18:22 след 10 минути игра. През втория период нападението на „зелените“ не вървеше, а домакините се възползваха и направиха обрат, водени от Тайтъс Робинсън, Усман Крубали и Диондре Бърнс, за 39:29 в своя полза на голямата почивка.

След паузата кипърците не намалиха оборотите и увеличиха преднината си до 16 точки, възползвайки се от силната игра на Усман Крубали. Въпреки усилията на Мануел Суарес, Керавнос не се забави и стигна до +21 точки в своя полза след успешни акции на Никос Стилияну и Диондре Бърнс. Балкан отвърна чрез Константин Тошков и Мануел Суарес и постави на таблото 46:61 в края на третата четвърт. В последната част селекцията на Михалис Какиузис не изпусна инициативата и стигна до победата с крайното 82:61.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Балкан ще се съсредоточи върху мачовете по родните терени. Следващият двубой на селекцията от Ботевград в НБЛ ще бъде на 3 декември срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ КЕРАВНОС – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани