9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияБалкан наказа пропуските на Академик за 1-0 в серията за бронза в...

Балкан наказа пропуските на Академик за 1-0 в серията за бронза в НБЛ (видео)

Ботевградчани лимитираха своя съперник под 70 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан стартира с победа в малкия финал в НБЛ през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ тимът на Йовица Арсич се наложи над Академик Пловдив с 82:68 в първия мач от серията за бронзовите медали в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Сияни Чеймбърс и Дарко Балабан вкараха по 16 точки за Балкан, като вторият грабна и 7 борби. Николай Грозев добави 14. Станимир Маринов се отчете с 12 точки. Димитър Димитров овладя 11 борби.

Йере Вучица бе над всички за Академик Пловдив с 27 точки и 11 борби. Васил Бачев завърши с 13. Николай Николов остана с 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало, Балкан направи серия от 9-0, дело на Сияни Чеймбърс, Дарко Балабан и Николай Грозев, за да поведе с 25:17 в края на първата част. Пред втория период гостите на няколко пъти намаляваха пасива си до 4-5 точки чрез Васил Бачев, Йере Вучица и Николай Николов, но два успешни наказателни удара на Дарко Балабан поставиха на таблото 45:38 в полза на ботевградчани.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Академик не се предаваше и отново се озова на 5 точки зад съперника за 46:51 след няколко успешни акции на капитана си Васил Бачев. Балкан отвърна чрез Николай Грозев и Дарко Балабан за 59:46. Обрад Томич все пак остави надежди на пловдивчани за 52:61. През последната четвърт Балкан се възползва от пропуските на своя съперник и направи аванса си 16 точки чрез Станимир Маринов, Николай Грозев и Сияни Чеймбърс, като до края не го изпусна.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до две победи от три срещи. Вторият мач между Академик Пловдив и Балкан ще бъде на 20 май (четвъртък) от 19.00 ч. в зала „Сила“.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

6 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани