8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияБалкан издържа срещу Академик за 1-0 на 1/4-финалите в НБЛ (видео)

Балкан издържа срещу Академик за 1-0 на 1/4-финалите в НБЛ (видео)

Ботевградчани се върнаха към битките в родния елит с победа

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 48 часа след като завърши участието си в Delasport Балканска лига, Балкан стартира с победа в плейофите на НБЛ. Пред своята публика в „Арена Ботевград“ момчетата на Небойша Видич надделяха над Академик Пловдив с 80:73 и поведоха с 1-0 в 1/4-финалната плейофна серия в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Амад Рори се отчете със 17 точки, 6 борби и 5 асистенции за Балкан. Дерик Маркс добави 15. Димитър Димитров се разписа с 13 точки и 8 борби. Дивон Уошингтън се включи от пейката с 12 плюс 5 борби. Крис Минков приключи с 10 точки, 8 борби и 5 асистенции.

Тони Гуджино бе най-добър за Академик Пловдив с 20 точки. Васил Бачев и Дейшон Найт останаха с по 12, като вторият направи и 6 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Домакините първи поведоха с 6 точки след успешни акции на Крис Минков и Дерик Маркс за 12:6. Васил Бачев и Томислав Минков все пак скъсиха дистанцията до съперника, но Дивон Уошингтън, Димитър Димитров и Крисчън Джоунс поставиха на таблото 23:15 в полза на Балкан в края на първата част. През втория период Томислав Минков и Дейшон Найт доближиха Академик след 26:30, но ботевградчани на бърза ръка се изстреляха напред след силна игра на Дивон Уошингтън, Крис Минков и Амад Рори за 45:29. Пловдивчани все пак заличиха част от пасива си чрез Тони Гуджино и Робертс Фрейманис за 34:45 след 20 минути.

След паузата щурмът на Академик продължи, а Тони Гуджино, Дейшон Найт и Николай Николов върнаха отбора си в играта след 45:48. Последва серия от 9-0, дело на Николай Грозев и Дерик Маркс, а Балкан се върна до двуцифрена преднина за 57:45. Гостите не се отказваха и с помощта на Николай Титков, Робертс Фрейманис и Тони Гуджино оставиха нещата отворени след 51:59. В началото на последната четвърт „зелените“ се оказаха напред с 13 точки след тройка на Димитър Димитров, но Академик се вдигна на щурм и 10 секунди преди края сведе пасива си до 5 точки, след като усилията на Васил Бачев, Дейшон Найт и Тони Гуджино бяха възнаградени. Димитър Димитров и Амад Рори с успешни наказателни удари сложиха точка на спора.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до два успеха от три двубоя. Вторият мач между Академик и Балкан ще бъде на 6 май в зала „Сила“ в Пловдив от 19.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани