12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаБалкан загуби при визитата си в Северна Македония (видео)

Балкан загуби при визитата си в Северна Македония (видео)

Амад Рори дебютира с 11 точки за ботевградчани в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След почти двуседмична пауза Балкан се завърна към мачовете със загуба в Delasport Балканска лига. Селекцията на Небойша Видич отстъпи на Академия ФМП със 75:77 като гост в двубой от група А на турнира. Така ботевградчани приключват тази фаза с баланс от 4-4, като към момента са втори в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров и Трейвин Тибодо отбелязаха по 14 точки за Балкан, като първият овладя 9, а вторият – 8 борби. Новото попълнение Амад Рори се разписа с 11, 4 борби и 4 асистенции за 27 минути. Дерик Маркс приключи с 10 точки.

Стефан Кръстайч бе най-добър за Академия ФМП с 25 точки и 5 борби. Били Айви добави 18 и 5 борби. Лука Стояновски остана с 13 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Българският тим започна силно срещата и направи серия от 7-0, дело на Дерик Маркс и Трейвин Тибодо, но домакините отвърнаха чрез Лука Стояновски за 15:16. Успешен наказателен удар на Калил Дюкс и тройка на последния фиксираха 20:15 в полза на Балкан в края на първата част. През втория период домакините стигнаха до равенство за 22:22 чрез Неделко Кошанин и Стефан Кръстайч. Балкан обаче не се забави и с 15 безответни точки дръпна с 40:24 чрез успешни акции на Трейвин Тибодо, Димитър Димитров, Амад Рори и Николай Грозев. Били Айви и Леонид Тодоровски фиксираха 31:44 след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Лука Стояновски намали дефицита на македонците до 6 точки. Балкан отново си върна двуцифрения аванс за 59:49 чрез Димитър Димитров и Калил Дюкс. Академия ФМП обаче не се отказваше и се доближи чрез Стефан Кръстайч и Неделко Кошанин за 53:59. През последните 10 минути надлъгването продължи, като 2 минути преди края резултатът бе равен за 75:75. Последваха пропуски и от двете страни, а единственият, който се разписа бе Стефан Кръстайч, оформяйки крайното 77:75 в полза на Академия ФМП.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИЯ ФМП – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани