8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаБалкан загуби от Опава във ФИБА Къп (видео)

Балкан загуби от Опава във ФИБА Къп (видео)

Ботевградчани пропуснаха шанса още днес да се класират напред в турнира и продължават битката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан допусна втора поредна загуба в турнира ФИБА Къп. Селекцията на Тони Дечев не успя срещу Опава след 69:83 като гост в мач от група D на турнира. Ботевградчани имат в актива си и 3 победи в този поток и продължават битката за място в следващата фаза.

НАЙ-ДОБРИ: Калвин Годфри отбеляза 18 точки за Балкан плюс 9 борби. Мануел Суарес добави 13 и 8 борби. Христо Захариев вкара 10 точки.

Филип Сбранек бе най-добър за Опава с 16 точки. С по 11 финишираха Людек Юречка и Ян Свандрилк. С по 10 точки в съблекалнята се прибраха Радован Курил и Якуб Мокран, като последният грабна и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава стояха равностойно на паркета през по-голямата част от първите 10 минути, но в края им Опава стигна до аванс от 7 точки след успешни акции на Родован Курил, Ян Свандрилк и Ян Мицка за 21:14. През втория период преднината на домакините стана 9 точки, но Балкан отговори чрез Христо Захариев и Павлин Иванов за 24:28. Опава обаче отново стигна до +9 в своя полза за 42:33 на голямата почивка.

След паузата домакините направиха аванса си 11 точки, водени от Людек Юречка и Якуб Славик. Балкан все пак се държаше близо чрез Калвин Годфри, Никос Дипларос и Мануел Суарес, но чешкият тим фиксира 62:47 в края на третата четвърт. През последната част Опава достигна до преднина от 17 точки, но „зелените“ не се отказаха и сведоха пасива си до 12 точки чрез Илиян Пищиков, Мануел Суарес, Павлин Иванов и Калвин Годфри. До финалната сирена тимът на Петър Чудек не изпусна лидерството. 

И ОЩЕ: В другия двубой от тази група Левице надви у дома Керавнос с 86:80. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Балкан в турнира ще бъде на 30 ноември. Тогава българският шампион ще гостува на Керавнос и тогава ще стане ясно дали ще продължи напред в турнира ФИБА Къп.

СТАТИСТИКА ОТ ОПАВА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани