5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаБалкан загуби битката за върха в своята група в Балканската лига (видео)

Балкан загуби битката за върха в своята група в Балканската лига (видео)

"Зелените" отстъпиха на Ирони Нахария

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан загуби сблъсъка за върха в своята група D на втория етап в Delasport Балканска лига. Отборът на Небойша Видич не успя срещу Ирони Нахария с 64:76 като гост. Ботевградчани са с баланс от 3-2 и са втори в своя поток, докато израелците са лидери с 5 победи и 1 поражение.

НАЙ-ДОБРИ: Днес „зелените“ бяха без Дивон Уошингтън. В негово отсъствие Крисчън Джоунс оформи дабъл-дабъл – 15 точки и 12 борби плюс 5 асистенции. Амад Рори добави 14 и 5 борби. Дерик Маркс се отчете с 13 точки.

Йогев Охайон бе най-добър за Ирони Нахария с 19 точки, 5 борби и 8 асистенции. Дъстин Томас се разписа с 16 и 7 борби. Стефон Брънч остана с 12 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойни първи минути, домакините успяха да направят серия от 12-2, за да поведат с 23:16. В началото на втория период Ирони Нахария увеличи аванса си до 11 точки, като съумя да го запази на голямата почивка, фиксирайки 42:31. След паузата Балкан заздрави защитата и сведе пасива си до 5 точки, воден от Крисчън Джоунс, Амад Рори и Дерик Маркс. Израелският тим обаче отново се изстреля напред с 13 точки. В последната четвърт българският отбор се доближи на 6 точки, но за повече нямаше сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния си двубой от тази фаза на Delasport Балканска лига на 8 април Балкан ще приеме ТФТ, като ще се нуждае от победа в него, за да финишира втори в групата си.

СТАТИСТИКА ОТ ИРОНИ НАХАРИЯ – БАЛКАН

Вижте пълен запис на срещата:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани