14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияБалкан добави още един американец към селекцията си (видео)

Балкан добави още един американец към селекцията си (видео)

Крисчън Джоунс ще играе за ботевградчани

Балкан привлече нов играч в състава си броени дни преди края на трансферния период. От клуба обявиха, че екипа на „зелените“ ще носи американецът Крисчън Джоунс.

Роден е на 6 юли 1993 г. в Далас, щата Тексас. Висок е 201 см. Играе на позиции 4 и 5. Завършва гимназия в Арлингтън, след което продължава образованието си в университета „Сейнт Джон“. Последната си година при колежаните прекарва в университета Невада, с който записва средно по 10.2 точки, 6.5 борби и 1 асистенция 23 мача.

Професионалната му кариера стартира през 2017/2018 като част от немския Олденбург, с който участва и в Шампионската лига. След това защитава цветовете на исландския Кефлавик, Шопрон и Химик, където изкарва два сезона. През настоящия има 22 мача на украинска земя, в които реализира средни показатели от 4.7 точки и 8.8 борби.

Крисчън Джоунс напуска Украйна три дни, след като стартира войната и се отправя към Полша, откъде пристига в България с полет от Краков.

Вижте го сами: 

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани